Javna ustanova za obrazovanje odraslih

Dječji istraživački centar

Ekološki centar Vrata Zrinske gore

PETRINJA – Na 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje, 29. lipnja 2016. godine prihvaćena je Odluka o darivanju Dječjeg istraživačkog centra u Prnjavoru Čuntićkom Centru za šljivu i kesten na korištenje i upravljanje. 5465456425933_219447844819836_2049675266_n PODRUČJE RADA:

Prirodoslovlje i ekologija · izviđaštvo (skautizam) · sport i rekreacija · kultura, umjetnost i zabava · tehnika, informatika i mediji · gospodarstvo · ljudska prava · zaštita zdravlja i prevencija neprihvatljivog ponašanja · suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama.

OPĆE INFORMACIJE:

DIC “Petrinjčica” nalazi se u selu Prnjavor Čuntićki, 12 km južno od Petrinje uz rijeku Petrinjčicu. Do Prnjavora Čuntićkog vodi asfaltirana cesta te nekoliko autobusnih linija s polaskom iz Petrinje. Prostorno-materijalnu osnovu DIC-a čine novouređena zgrada bivše područne osnovne škole u kojoj se nalazi jedna učionica opremljena za raznovrsni nastavni i laboratorijski rad, spavaonica s 30 ležaja, prostor za dnevni boravak i raznovrsne slobodne aktivnosti, kuhinja s opremom za pripremu i posluživanje do 100 objeda, kabinet za voditelje aktivnosti, te odgovarajuće sanitarne prostorije. Učionica, spavaonica i dnevni boravak mogu se grijati kaminima na kruto gorivo. Zgrada je priključena na seosku električnu mrežu i seoski vodovod. Otvoreni prostor DIC-a čini travnati teren ispred zgrade, veličine oko 5000 m2, opremljen napravama za igru djece mlađe dobi, te igre loptom i druge aktivnosti na otvorenom. Rijeka Petrinjčica, livade, šumarci te obronci Zrinske gore čine širi prostor DIC-a  gdje se mogu ostvarivati brojni odgojno-obrazovni programi.

CILJ:

Dječji istraživački centar mjesto je učenja, odmora, razonode, nezaboravnih doživljaja i druženja ali i stjecanja novih iskustava i prijatelja.  Namijenjen je djeci i mladeži od predškolske do visokoškolske dobi.

845454