Javna ustanova za obrazovanje odraslih

Odluka o darivanju Dječjeg istraživačkog centra (DIC) u Prnjavoru Čuntićkom

 

845454

 

 

PETRINJA – Na 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje 29. lipnja 2016. godine prihvaćena je Odluka o darivanju Javnoj ustanovi Centru za šljivu i kesten na korištenje i upravljanje nekretnine (bivši Dječji istraživalački centar) u vlasništvu Grada Petrinje u Prnjavoru Čuntićkom.

5465456425933_219447844819836_2049675266_n

 

OPŠIRNIJI OPIS

Područja rada:
. prirodoslovlje i ekologija
· izviđaštvo (skautizam)
· sport i rekreacija
· kultura, umjetnost i zabava
· tehnika, informatika i mediji
· gospodarstvo
· ljudska prava
· zaštita zdravlja i prevencija neprihvatljivog ponašanja
· suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama

 

OPĆE INFORMACIJE

DIC “Petrinjčica” nalazi se u selu Prnjavor Čuntićki, 12 km južno od Petrinje uz rijeku Petrinjčicu. Do Prnjavora Čuntićkog vodi asfaltirana cesta te nekoliko autobusnih linija s polaskom iz Petrinje.
Prostorno-materijalnu osnovu DIC-a čine novouređena zgrada bivše područne osnovne škole u kojoj se nalazi jedna učionica opremljena za raznovrsni nastavni i laboratorijski rad, zatim spavaonica s 30 ležaja, prostor za dnevni boravak i raznovrsne aktivnosti u slobodnom vremenu i blagovanje, kuhinja s opremom za pripremu i posluživanje do 100 objeda, kabinet za voditelje aktivnosti, te odgovarajuće sanitarne prostorije. Učionica, spavaonica i dnevni boravak mogu se grijati kaminima na kruto gorivo. Zgrada je priključena na seosku električnu mrežu i seoski vodovod.

Otvoreni prostor DIC-a čini travnati teren ispred zgrade, veličine oko 5000 m2, opremljen napravama za igru djece mlađe dobi, te igre loptom i druge aktivnosti na otvorenom. Rijeka Petrinjčica koja protječe pored zgrade, livade i šumarci, te obronci Zrinske gore, čine širi prostor DIC-a u kojemu se mogu ostvarivati brojni odgojno-obrazovni programi.

 

CILJ

Dječji istraživalački centar mjesto je učenja, odmora, razonode, nezaboravnih doživljaja i druženja ali i stjecanja novih iskustava i novih prijatelja. Namijenjen je djeci i mladeži od predškolske do visokoškolske dobi.

 

Za sva dodatna pitanja obratite nam se na e-mail: centar.sljiva@gmail.com, telefonski: 044/826 – 096 radnim danom od 7.30 – 15.30 sati ili osobnim dolaskom u Centar za šljivu i kesten.

 

Pripremila; Mihaela Abramović