
Program osposobljavanja za poslove prerađivača voća i povrća se donosi za potrebe provedbe projekta sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Program osposobljavanja za poslove prerađivača voća i povrća se donosi za potrebe polaznika / pojedinca da formaliziraju vještina i znanja na poslovima za koje posjeduju prethodna praktična iskustva na istim poslovima. Program osposobljavanja za poslove prerađivača voća i povrća se donosi zbog potreba tržišta rada i mogućnosti samozapošljavanja u poljoprivredi.
Program osposobljavanja u trajanju od 140 sata realizirati će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom.
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
- Razlikovati voće i povrće po botaničkoj podjeli, kemijskom sastavu i fiziološkoj vrijednosti
- Pripremiti voće i povrće za preradu
- Prirediti prerađevine od voća po zadanoj recepturi
- Pripremiti prerađevine od povrća po zadanoj recepturi
- Primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostorije, opreme i pribora
- Koristiti i održavati opremu i pribor koji se upotrebljava pri preradi voća i povrća na ispravan način
- Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći
Svakom polazniku nakon uspješno završene provjere izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za poslove prerađivača voća i povrća s pravom upisa u e-knjižicu.