Javna ustanova za obrazovanje odraslih

Početak predavanja za programe osposobljavanja: EKOLOŠKI/A POLJOPRIVREDNI/A GOSPODARSTVENIK/CA i PČELAR/ICA

Pozivamo sve zainteresirane polaznike da nam se pridruže na prvom predavanju programa osposobljavanja EKOLOŠKI/A POLJOPRIVREDNI/A GOSPODARSTVENIK/CA i programa osposobljavanja PČELAR/ICA koje će se održati u ponedjeljak 8. travnja 2019. godine u prostorijama Centra za šljivu i kesten, s početkom u 11.oo sati.

 

Uvjet za pohađanje izobrazbe:

  • navršenih 18 godina
  • završena minimalno osnovna škola

Program osposobljavanja EKOLOŠKI/A POLJOPRIVREDNI/A GOSPODARSTVENIK/CA ;

sastoji od 162 sata, 82 teorijske nastave i 80 sati praktične nastave. Završetkom ovog programa polaznici su osposobljeni za različite vrste ekološke proizvodnje , prerade i čuvanja. Kroz teorijski dio nastave polaznici stječu znanja o zakonskoj regulativi ekološke proizvodnje, tradiciji, vrstama, sortama i pasminama pogodnim za ekološku proizvodnju, zatim o uvjetima tla i klime neophodnim za ekološku proizvodnju. Također ovim programom polaznici kroz praktičnu nastavu stječu vještine  sadnje, uzgoja, hranidbe, berbe, izrade ekoloških gnojiva i zaštitnih sredstava i prerade ekoloških proizvoda te njihovo čuvanje i skladištenje.

 

Program osposobljavanja PČELAR/ICA:

sastoji se od 148 sati nastave, 85 sati teorijske i 63 sata praktične nastave. Polaznici završetkom programa Pčelar/ica stječu teorijska i praktična znanja iz područja pčelarske proizvodnje. Kroz teorijski dio polaznici stječu znanja o anatomiji i fiziologiji pčela, o bioloških osobinama pčelinje zajednice, o tipovima košnica, pčelinjaka i pčelarske opreme, o bolestima, štetnicima, o zakonskoj regulativi. Kroz praktičnu nastavu polaznici upoznaju kroz rad pčelarsku opremu, tipove košnica, specifičnosti pčelinje zajednice, upoznaju radove u pčelinjaku tijekom cijele sezone, različite vrste pčelinjih proizvoda.

 

Nakon odslušanih predavanja i odrađene praktične nastave polaznici pristupaju završnoj provjeri znanja – provjeri praktičnih vještina i pismenoj provjeri znanja, te nakon uspješno položene provjere znanja izdaje im se Uvjerenje o osposobljavanju s pravom upisa u radnu knjižicu.

 

Cijena tečaja je 2.500,00 kuna.

Na prvo predavanje potrebno je donijeti:

  • preslika svjedodžbe/diplome o prethodno završenom obrazovanju (završena minimalno osnovna škola),
  • preslika domovnice
  • preslika rodnog lista
  • preslika osobne iskaznice

 

Za sva dodatna pitanja obratite nam se na e-mail: centar.sljiva@gmail.com, telefon: 044/826 – 096 radnim danom od 7:30 – 15:30 sati ili osobnim dolaskom u Centar za šljivu i kesten, Donja Bačuga 108C, 44250 Petrinja.

 

Poveznice

Obrazovanje za zapošljavanje

obrazovanje-za-zaposljavanje

Grad Petrinja

agronomski-fakultet

Agronomski fakultet

agronomski-fakultet

Poljoprivredna savjetodavna služba

poljoprivredna-savjetodavna-sluzba

Hrvatske šume

hrvatske-sume

Poljoprivredni institut Osijek

poljoprivredni-institut-osijek